6-2: Magnus (Assist: David)
7-3: Morten (Assist: Oscar)
8-3: Øystein (Assist: Jens)
9-3: Øystein (Assist: Morten)

Etter en lang rekke uten seier var Kvik heltent for å snu trenden og endelig skaffe seg en seier igjen. Publikum var vitne til en kamp med masse sjanser, god innsats og en målfest uten like.

Kampen startet med et brak da Mike allerede i første minutt sendte et innlegg i tverrliggeren. Publikum holdt pusten, men ballen nektet å gå inn. Etter 17 minutter kom kampens første store sjanse, men bortelagets keeper sto i veien for hjemmelaget. Tolga fikk en gyllen mulighet etter 23 minutter, men Mike er ute og blokkerer det som fort hadde endt med scoring for bortelaget.

Minuttet etter hadde hjemmelaget enda en stor sjanse. Et skuddforsøk fører til en retur, og på åpent mål bommer Magnus på mål til publikums hakeslepp. I det 28. minutt skulle det første målet komme, men desverre var det bortelaget som tok ledelsen. Kvik svarer kontant på Tolga-scoringen og bare minuttet etter blir David spilt i bakrom og slår en ball inn foran mål der Vemund kan bredside ballen til side for keeper.

Tolga var igjen frempå i det 37. minutt og scorer på en retur, men gleden var kortvarig da målet ble annullert for offside. Minuttet etter får vi et nytt tverrliggerskudd fra hjemmelaget. Denne gangen fra Torgeir. Bare minutter før pause så skulle endelig Kvik gå opp i ledelsen. Torgeir blir spilt opp feilvendt, men får likevel dratt seg forbi sin forsvarer før han leverer en perfekt pasning inn til Vemund som scorer sitt andre for dagen. Publikum kunne juble for en flott prestasjon

Andre omgang startet like dramatisk som den første. I det 47. minutt utlignet motstanderne til 2-2 med en bakromsball hvor spissen løp fra forsvaret og rundet keeper. Spenningen var til å ta og føle på. Men så viste David sin klasse i det 48. minutt, da han elegant tok ned en strøken ball fra Martin og iskaldt satte ballen i bue over keeperen og i mål til 3-2.

Nå hadde Kvik fått blod på tann og bare minutter senere kunne Hoff sende en presis pasning gjennom til David som kunne spille ballen inn foran mål, hvor Torgeir hadde løpt seg fri og kunne sette ballen i det åpne målet til 4-2. Men målfesten var langt fra over. I det 57. minutt kunne høytflyvende David sette 5-2 med et herlig hodestøt.
Ikke lenge etter hadde David endret rolle fra avslutter til tilrettelegger. Hoff blir spilt alene gjennom og legger ballen i bue over keeper til 6-2. Et lite bortehåp ble tent i det et skudd fra 20 meter gikk stolpe inn til 6-3. Det skulle likevel bare bli med håpet.

Kort tid etter hjemmelagets luftskyts har blitt byttet inn, så får Morten vist fram sine hodestøt-kunster og scorer med en plassert og praktfull heading etter en innsvinger fra Oscar til 7-3. Øystein ønsket også å være med på festen. I det 82. minutt kommer det et perfekt løp fra høyrevingen og en like perfekt pasning i bakrom fra Jens som Øystein enkelt ekspederer i mål til 8-3. Øystein var fortsatt ikke ferdig for dagen. På overtid blir Morten spilt alene gjennom med keeper. i forsøket på å runde keeper mister Morten kontroll på ballen, men det gjør ingenting når Øystein venter som gjedda i sivet og scorer med en frekk lobb som rolig spretter inn til 9-3. En god kamp med masse sjanser ender med kalassifre og et meget fornøyd hjemmelag. Dette var en kamp som hadde alt. Fra mesterlige mål og redninger til misbrukte sjanser og dramatikk, selv om det etterhvert ble en veldig komfortabel seier. Publikum kunne gå hjem med et smil om munnen. En perfekt dag for fotball!

Neste kamp for Kvik er borte mot serieleder Charlottenlund, og Kvik tar med seg masse selvtillit til kampen hvor de skal prøve å tukte serielederen.

Stilling: 7-3

Målscorere Kvik: Sandvik (Marius N.), Marius N. (Ole M.), Ole M. x 2 (Marius J. og Marius N.), selvmål (Jonatan), Marius J. (Roar), Øystein (Roar)

Roser er røde og fioler er blå, og vi alle kan være enige om at de røde bortedraktene vi måtte bruke hjemme mot Tiller var en god match for mange av de solbrente kvikkerne som hadde latt seg nyte av at værgudene virkelig ikke hadde spart på kruttet med Trondheim den siste tiden.

En dans på roser og mye krutt skulle det omsider bli for en sulten Kvik gjeng som var inne i en liten tørkeperiode når det kom til å ta 3poeng. I kjent stil så åpnet vi sterkt og fikk en tidlig ledelse av Adrian Sandvik allerede etter 3 minutter. Det var ett nokså overtent Tiller lag vi møtte, noe vi håndterte bra som resulterte i at det åpnet seg DRS soner for kantene og indreløperne våre. Med kontringer som hadde gjort Ole Gunnar Solskjær sjalu så var stillingen hele 5-0 etter 31 minutter signert Ole Marcus x2, Marius Norderud og ett selvmål etter en vidunderlig slått corner fra undertegnede. Tiller får omsider en redusering etter ett flott angrep, men denne første omgangen skulle by på enda en twist i form av Marius Johansen som kom på lån ned fra Kvik 1 som fra hjørnet av 16 meteren bøyer ballen vidunderlig opp i vinkelen. Og med det så sto det hele 6-1 til pause.

Andre omgang sparkes i gang med at Tiller får en tidlig redusering som fører til at det blir ett lite press fra deres side som vedvarer utover i omgangen. Vi holder omsider ut og pynter ytterligere på resultatet på tampen ved en merkelig skåring av Øystein Holdal som på ingen mulig måte hjelper på den allerede høye selvtilliten til Mr. Holdal. Vi tar 3 forløsende poeng etter en iherdig innsats av samtlige og gjør klar kuleramma for å ha kontroll over hvor mange snaps Ole Skarvøy sender den kommende uka av blåøyet han fikk av albuen til en Tiller spiller i løpet av kampen.

Kvik stjerner:
*** Ole Marcus Sokki
** Mike Thorsen
* Adrian Sandvik

Kvik 2 - Vestbyen | Tung dag i strålende vær

Søndag spilte vi hjemmekamp på Rosenborgbanen i strålende vær, men det skulle bli en tung dag for oss. Vi startet bra, og skapte et par gode sjanser tidlig i første omgang. Til tross for vår gode start, var det Vestbyen som fikk uttelling først. Ut av ingenting scoret de to raske mål og tok ledelsen 0-2, noe som føltes ufortjent med tanke på vår innsats. Vi svarte raskt med en smart heading fra Vemund som reduserte til 1-2, og det ga oss håp. Men Vestbyen viste seg å være svært effektive foran mål og økte ledelsen til 1-4 før pause.

Etter pause startet vi greit. Jonas sørget for ny spenning med en scoring til 2-4. Vi forsøkte å finne vårt spill, men Vestbyen fikk tildelt sitt andre straffespark i kampen og scoret igjen, noe som økte ledelsen til 2-5. De ga seg ikke der og la på til 2-6. Mot slutten av kampen klarte Ole å redusere til 3-6 etter et flott forarbeid av Vemund. Vi fortsatte å kjempe, men det var ikke nok denne gangen.

Til tross for varme og solskinn måtte vi se oss slått av et effektivt bortelag.

Det ble en tung dag på Rosenborgbanen i varmen.

Kvik 2 - Ålen | Referat serieåpning

Postet av Kvik 2 den 14. Apr 2024

Lekens rake motsetening - kynisme

Stilling: 5-5

Målscorere Kvik: Magnus x 2 (assist: Kristian J & Adrian S), Morten x 2 (assist: Sivert B x 1), Sivert B (Ole M.)

Søndag 14. April tok våre unge lovende imot Ålen. En batalje som skapte eufori og humørsvingninger som ga vårt mannskap en tilbakeblikk til tenårene. Kort fortalt.

Rammene rundt kampen var fine som vanlig oppe på Rosenborg. Helt til fløyta ble blåst, da snudde været om, det blåste, var surt og vått. Det var ikke den eneste gangen noe skulle snu denne ettermiddagen. Kampen startet fint, guttene våre stupte ut i det høye presset vi har lagt oss som vane for i vår.

Det tøffe presset skulle vise seg å gi resultater. Allerede etter 6 minutter skulle ballen finne veien bak de hvitkleddes målvakt, en scoring signert Magnus Hoff. Det var Hoff selv som vant ballen høyt i banen, før han fant et veggspill rundt 16 meteren det luktet svidd av, sammen med Brønnøysunds egen «Gattuso». Den avgjørende pasningen fra Adrian Sandvik har undertegnede valgt å gi et terningkast 6 for. Rett og slett mesterlig gjort.

Sandviks målgivende ga blod på tann, for bare minutter etterpå slår han igjen pasninger som er langt over 5. divisjons-nivå, denne gang uten omsetting. Kvik-erne fikk seg en nokså god pust i ryggen av ledelsen. Det var flere muligheter til å øke den ytterligere, men når Roar Ulen fikk pusten på kassa i stedet, fra 20 meter går ballen deretter. Her snakker vi 10 meter over mål.

Det var lite tegn til farligheter fra Ålen, og guttene senket skuldrene utover i omgangen. Den bakre 3er så ut til å ha god kontroll på det defensive. Men selv om vi hadde god kontroll på dette var det en gjenganger at vi ikke klarte å utnytte egen tid med ballen. Det var få ballvekslinger fra side til side og mye rett frem. Noe som utspilte seg i Ålens favør. Det ble mye frem og tilbake på vår midtbane som skapte ubalanse og sprik i laget. Dette utnyttet dem med en kjapp ball opp i bakrom, hvor en ung og kjapp Sander Sand omsatte Ålens første målsjanse. Ved et upresset skudd fra kanten av 16 meteren finner veien i det lengste hjørnet. Det gjør jobben til Kotte nærmest umulig.

Vi var tilbake til «scratch» etter 32 minutter, men vi hang ikke med hodet av den grunn. Pusten var ikke slått ut av oss. For bare 2 minutter etterpå snapper en årvåken Morten Krokstad opp en klønete pasning fra Ålens midtstopper som aldri når frem til deres målvakt. Skjebnen skulle vise seg å være enkel, et spark i lengste og vi var igjen i ledelsen.

Det høye presset hadde nok en gang vist seg å være lønnsomt. Også denne gangen hadde det gitt laget en vitamininnsprøytning. Momentumet var tilbake, og denne gangen hadde vi klart å flytte ballen over fra side til side. Noe som ga Kristian Helgaas Jakobsen muligheten til et innlegg. For første gang hadde vi fylt kraftig opp i boks også. Innlegget til Jakobsen kunne heller ikke vært bedre slått. Ballen finner veien over enhver mann og lander perfekt i fanget til «Hoffern». Enkelt og greit klasker Hoff ballen i mål på hel-volley.  3-1 i det 37. spilleminutt.

Men som det så fint sies; en tomålsledelse er ikke en komfortabel ledelse, uansett nivå. Det skulle vi få smertelig erfare også. Bare 2 minutter etterpå kommer bortelagets Safiollah Shakibani til en skuddmulighet fra 18 meter. Der får han et drømmetreff av et kremmerhus, og det blir nærmest ureddelig for Kotte. Undertegnede er sikker på at dersom målscorer hadde prøvd 10 ganger til hadde han ikke truffet like bra, men nok om det. 3-2 var et faktum.

Det stoppet heller ikke der, dessverre. Bortelagets Sander Sand var igjen på farten og kom inn på bakerste stolpe på et halvlurvent innlegg, som skulle vise seg å ikke være så «effent». Det resulterte i et skuddforsøk, retur og mål. 3-3 i det 43. spilleminutt. Vi var igjen ajour og denne gang til pause.

2. Omgang starter i et like høyt tempo som den første. Det var en tent gjeng som inntredde gressmatta. Alt klaffet bedre defensivt. Gjengen hadde kjempekontroll, og var stort sett ballinnehavende. Selv om vi slet mer med å skape farligheter. For Ålen var selv ganske på etter å ha utlignet. Dette skapte frustrasjon, og det hjalp ikke på at vår egen «Gattuso» blir brukt som kjegle og sendt tunnel på langs sidelinja. Likevel er det Ålens Safiollah som får gult kort etter klaging på dommeren.

Dette utnytter vi til vår fordel at Ålen-spillerne går seg sur. Morten Krokstad løper seg igjen fri før han mottar ballen fra Sivert Bakke, og putter ballen iskaldt bak Håkon Hilmo. Dermed stod det 4-3 etter 51 minutter.

I mellomtiden får vår utbyttede trener og tomålscorer Magnus Hoff seg for øre at Ålens spiller med gult kort, også ser ut til å mangle riktig utstyr. Safiollah Shakibani manglet leggbeskyttere. Da dommer blir gjort obs på dette er vi sikre på at det er en utvisning til Ålen. Det viste seg å bare bli en beskjed om å løpe til benken å få på seg beskyttelse. Uenig i dommerens avgjørelse der, men men.

Da fokuset skiftet over på fotballen igjen fikk vi se litt mer vekslende og alternativ fotball. Alt fra tiki-taka til kick & run. Det var lite ro som preget disse spillsekvensene.

Undertegnede blir selv byttet inn her. Det er ikke mye å skrive hjem om, frem til jeg selv mottar en løpeball i bakrom. Som captain jack sparrow med hele stammen etter seg, klyver jeg avgårde og når frem til ballen først. Det gikk ikke seigt, ei eller fort. Rolig utøver jeg kroppsfinter som viser til at valget blir enkleste vei til mål. Utfintet står ålens venstreback støtt. Da jeg i det fjerne hører en utpustet Hoff komme luntene. Ballen blir så spilt ut til kanten av 16 meteren. Uselvisk gjeng som vi er, går ballen så innom Emil og Ole M før den når en bestemt Sivert Bakke som prøver både 1 og 2 gang før den sitter i mål. 5-3 i det 85. spilleminutt.

Dette var det mange trodde var den berømte «rosinen i pølsa» eller «spikern i kista». Det skulle det dunkelt vise seg å ikke være. Da det ble dømt frispark tett over midtbanen i det 89. minutt. Kynisk nok tas det tidlig og Leif måtte bøte etter ballen treffer han. Han stod rett og slett for nært i det frisparket ble tatt. Dermed måtte det tas på nytt. Denne gang skulle Ålen løfte ballen 45 meter inn i vårt felt. Tettpakket som det var rundt keeper, hindret det vår sisteskanse i å nå ballen, og dermed gikk ballen i mål. 5-4 i det 90. minutt. Vondt skulle bli verre.

For kronen på verket skulle komme 1 minutt senere, da det blir tellefeil i våre bakre rekker og en ball tres opp på rett tidspunkt. Rett man til rett tid, dermed tripper Sigurd Storseth umarkert og upresset innom 16 meteren som resulterer i et skuddforsøk og en utligning. 5-5 i det 91. spilleminutt.

Alt i alt, sett fra objektive øyne var det en kamp fylt med underholdene fotball og seanser. Men om vi skal se den gjennom rene og nokså pene «kvikøyne» kan denne avslutningen kategoriseres som «tragikomisk» eller rett og slett «nitrist». En kamp vi føler vi har god kontroll på og som vi skal vinne, ender med to mål på tampen og poengdeling. Selve gjennomføringen var god fra andre omgang. Men skal man vinne kamper og sanke poeng holder det ikke alltid med å tute og kjøre. I en sesong kan disse poengene være av stor betydning. Her kommer stikkordet kynisme inn. Å gjøre justeringene for å beholde ledelsen, omså «park the bus». Det er noe spillergruppen har bitt seg merke i. On to the next one.