150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Remis

Det var en sultefôret gjeng som denne tirsdagsaftenen tok turen til Lånke ved Stjørdalen for å spille et meget viktig parti fotball i toppen av tabellen. Status før dagens affære var at opprykksjagende Lånke låg 3 poeng bak NTNUI 2, mens vi med seier idag ville ligge 9 poeng bak Lånke på 2. plass med en kamp mindre spilt.

Etter det begredelige 0-5 tapet i vår (les om det oppgjøret her), var det en revansjelysten Kvik-gjeng som gjorde seg klar til dyst i det dommer blåste i gang kampen. I det man på sjakkspråket ville kallt en Blackmar-Diemer Gambit, en åpning bestående av høyt tempo fra begge lag, knallharde dueller, munnhuggeri, og antydning til knuffing, var det Kvik som kunne juble for å ha slått ut den først bonden. Et utsøkt langskudd fra offiser Didrik Didriksen som finner veien rett i nettmaskene bak brikkene på brettet. 0-1. Men Lånke trengte ikke lang betenkningstid før motangrepet kom. Som så mange ganger før de siste kampene er dødball sikreste vei til baklengsmål for Kvik sine gutter, og denne corner intet unntak. 1-1. Som om ikke det var nok mister vi ballen på midtbana i et forsøk på lang rokkade like før pause som Lånke vet å utnytte maksimalt. Kontrer inn 2-1 i det dommeren signaliserer halvspilt.

Pausepraten gjør imidlertid godt for Kvik sine gutter. Et par nye brikker er byttet inn klar for innsats og det tar ikke mange minuttene før bukken til Lånke sin keeper kom. Tom-André Tomren får ballen etter et innkast fra kongefløyen, ser at keeper er helt malplassert og legger ballen i en fin bue over og i mål. Vanskeligere trengs det faktisk ikke gjøres. Men igjen gjøres det ikke mange trekkene før Lånke får puttet ballen i nettet og det står 3-2 på resultattavlen. Dette vil ikke løperen Morten Krokstad ha noe av i det han skjærer inn på skrå bak Lånke sine bakerste menn, runder bakerste offiser og triller ballen over bakerste linje på brettet, Kvik har utligna. 10 minutter senere forsøker Lånke sitt forsvar seg på å gå fram med en offensiv og flytte bonden 2 felt frem, men der slår Kasper Koppang til med en passant, lurer offsidefella og kommer litt skrått alene med keeper. Men det beste trekket er ikke gjort. For i det tårnet på dronningfløyen kommer stormende foran mål og det mest intuitive trekket fra Koppang ville vært å spilt Giske på blank kasse, velger han å skyte istedenfor. Ved først øyekast en horribel vudering ettersom keeper redder. Men han må gi retur, og der er Kasper sikker som banken. Ikke siden Carlsens dronningoffer i det 50. trekket i fjerde ommspillsparti i VM-matchen mot Karjakin har verden sett et mer genialt trekk. 4-3 til Kvik i det det er 20 minutter igjen å spille.

Men dødballspøkelse vil ingen ende ta, og med 10 minutter igjen av kampen utliger Lånke atter en gang. Det løpes mye, fra a- og h-linjen der vingbackene både skal prøve å true bakrom samt demme opp for trusler langs flanken, til midten der det er viktig å få kontroll over sentrum. Men det ebber ut i remis, noe som gjør at det er blitt satt tykke kjepper i opprykkshjula til Lånke, som nå er avhengig av at NTNUI 2 nå må gå på to smeller for at de skal rykke opp. Vi må faktisk helt tilbake til det året hvor nevnte Carlsen møtte Karjakin om VM-tittelen og Kvik 2 sin serieåpning i 2016, 1-1 matchen mot Heimdal 2 sist gang vi spilte uavgjort.

Kampfakta Kvik 2 - Hegra

Mål:
0-1. 24 min: Didrik Menes Didriksen
1-1. 31 min: Lånke
2-1. 43 min: Lånke
2-2. 47 min: Tom-André Tomren (Jens Even Malmo Tisløv)

Bytter:
45 min: Audun Grøtta Giske inn for Elias Bergquist-Langlo
45 min: Jens Indergård inn for  Even Johannes Tokerud
45 min: Aksel Gustavsen Bøhn inn for Einar Lunåshaug
60 min: Einar Lunåshaug inn Tom-André Tomren
75 min: Even Johannes Tokerud inn for Morten Austheim Krokstad

Gule kort:

35 min: Didrik M. Didriksen
65 min: Einar Lunåshaug
78 min: Kasper Koppang