Etter kampen i våres visste vi at Bratsberg er et lag som samler på gule kort slik min mor samler julekort over peisen. Selv om man er klar over dette, er det vanskelig å forberede seg, både fysisk og mentalt, på 14 blåmerker og fire lårhøner. 

Etter å ha lagt bak oss noen kilometer med asfalt på Jonsvannsveien, tropper vi opp på Solbakken, der vi blir møtt med muntre korpstoner fra skolens gymsal. Godt innlosjert i garderoben oppstår kveldens første problem: Mange tissetrengte karer kombinert med en toalettdør som ikke lar seg åpne. Etter ti minutter blir trengselen så stor at Almås banker på døra og spør om det går bra. Null respons, og vi utelukker at noen sitter der. Noen minutter senere går imidlertid toalettdøra opp, og korpsets 40 år gamle kvinnelige klarinett-artist vandrer over garderobegulvet til lyden av 17 musestille Kvik-spillere.

Når toalettproblemet er ute av verden, dukker problem nummer to og tre opp: Beskjeden om at stopperbauta Fossheim har glemt hvordan en klokke fungerer, og ikke vil være på plass med det første. Det samme er tilfelle med Bjørnar og co, som har valgt en, i beste fall, alternativ bilrute. Resten av gutta begynner imidlertid å bli klare for kamp, og slagplanen for kampen legges. Den vil vi nødig avsløre her, da det florerer av 6.divisjonsspioner på internett, men vi kan røpe at Bjørnars kastearmer var sentral i planen. Ryktene om at Bratsberg spiller på Trondheims minste 11er-bane hadde nemlig nådd oss noen dager i forveien, så på treningen to dager i forkant brukte vi en solid halvtime på å innøve innkasttrekk ned til minste detalj. 

Slagplanen er i boks, og gutta trasker ut for å ta fatt på oppvarminga. Der blir vi møtt av problem nummer fire: Lyset på banen er slått av. Følelsen av å være uvelkommen på Solbakken øker. Sabotasjemistanken blir luftet, og noen av gutta blir overbevist om at drikkevannet er blitt forgiftet. Til tross for en mørklagt bane forsøker vi å få i gang våre kalde og stive Kvik-kropper. På motsatt banehalvdel kan vi så vidt skimte at det tørrtrenes på sklitaklinger… 


Et par minutter før kampstart kommer lyset på. Skoene snøres, leggskinnene finner plass i sokkene, og mannen i sort blåser kampen i gang. De første minuttene tar Kvik iniativet, og følelsen av at dette ender med Kvikseier er sterk hos undertegnede. Men det tar ikke lang tid før Bratsberg begynner å kjempe oss ut av stilen på den 50 meter brede fotballbanen, og halvveis ut i omgangen går det opp for coach Tokerud at mandagens kastetrening ikke inneholdt hvordan vi skulle forsvare innkast. Nå er det for sent, og Bratsberg tar ledelsen på et langt kast. Nå får de rødkledde fra Bratsberg blod på tann, og taklingene kommer like tett som Aspaas sine bananer før kampstart. Det betyr mange frispark, noen gule kort, og ett gult som burde vært rødt: Spiller nr. 6 leverer en tro kopi av taklinga han gjennomførte i vårsesongens kamp. Den gangen ble det beskrevet på følgende måte av vår bortkomne stjerne, Hans Husøy: 

”Men kva er ein 6.divisjonskamp utan ei 6. divisjonstakling? Svar: ein dårleg 6. divisjonskamp. Dette kunne ikkje Bratsberg vere kjent av, så i det 45. speleminutt vart o’store Tokerud offer for ei takling om lag like skremmande som tanken om at Donald Trump i nær framtid kan verte verdas mektigaste person: klipt ned bakfrå av Bratsberg sin kaptein, som berre ti sekund tidlegare hadde delt ut ei olboge til Magnus Hoff. Den elles sympatiske kapteinen meinte Hoff til liks med L’Orèal fekk olboga «fordi du fortenar det». Uansett, Tokerud vart klippa ned av same mann og gummigranulat spruta i raudskjæret frå solnedgangen. Ville kortet ha same valør som den vakre himmelen over Rosenborg? Den karrieretrugande taklinga resulterte i eit gult kort.”


Samme mann, samme takling, samme offer. Folk flest ville bedt om en unnskyldning. Bratsbergs mann bytter ut beklagelse med latter, og kan ikke forstå hva han gjorde galt. Når vi er ferdige med å klage på dommeren og synes synd på oss selv, begynner vi å ta tak i kampen igjen. Pasningsspillet begynner å stemme. Ikke like godt som korpstonene fra gymsalen,  men nok til at vi starter å skape sjanser. Et par store sjanser og noen nesten-sjanser. En av dem ender i corner mot tampen av første omgang. Hoff svinger inn fra venstre, og inne i feltet rager elgen fra Tynset høyest, og stanger inn 1-1! Ikke lenge etter blir Aksel liggende med et kutt over øyet. Blodet renner, og dommer ser ingen annen utvei enn å blåse av for pause. Der blir vi enige om at omgangen i best fall var middels. Med den lille banen er vi ikke veldig overrasket over kampbildet, men føler samtidig at det er nok av rom å spille i. 


Første halvdel av den siste omgangen er en innkast-orgie, om det går an å si. Etter å ha sendt opp Kirkbakk og Leiknes på cirka. 50 kast, er tålmodigheten til trequartistaen fra Tomrefjord over, som utbasunerer at ”no må vi slutte”. Coach Tokerud er enig, og armene til Bjørnar får hvile en periode. Det blir mer flyt i spillet, og bakover har vi fortsatt full kontroll. Likevel sliter vi med å skape de største sjansene mot en hardtarbeidende motstander. Med fem små minutter igjen får storscorer Hoff en god mulighet inne i feltet, men forsøket barberer bortre  stolpe, og de fleste med hjerte i Kvik begynner å innfinne seg med at vi må ta til  takke med ett poeng. Men på sidelinjen befinner det seg to ringrever som har vært ute en høstkveld før. Larsen og Aspaas er lei av å synge ”vi rykker opp til neste år” hver eneste høst, så når vi får et innkast høyt oppe i banen etter kampuret har passert 90 minutter, gestikuleres det noe voldsomt fra sidelinjen. Veteranene, som har levert fire avkom, men ingen Kvik-opprykk, vil se Bjørnar forsøke en siste gang…

Bjørnar lusker fram sammen med stopperduoen i et siste desperat forsøk. Ballen sendes inn med en fart som hadde gjort Rory Delap stolt, får et par retningsforandringer, og ender opp rett foran mål. Der venter Martin Sommer Leiknes, som med et halvtliggende vristspark på halvannen meters høyde finner nettmaskene. 2-1 Kvik! Innkasttreningen til Tokerud kan endelig hylles som en genistrek! Scoringen utløser elleville jubelscener. Larsen og resten av benken bryr seg døyten om regler, og stormer banen for å delta i feiringen. Med 1,60 i promille den påfølgende lørdagen røper Larsen og Aspaas at scoringen ga mer glede enn både giftemål og familieforsøkelse. Glede i Kvik-leiren betyr fortvilelse i Bratsberg-leiren, og midtstopperen er tydelig misfornøyd med å tape mot en gjeng der ”en bruker rosa sko, en annen pannebånd”, og erklærer deretter at de taper ”mot en gjeng homser”. Til hans forsvar var Martin utro med minst fem menn i gledesscenene etter scoringen, men nok om det. Vi holder unna de siste minuttene av overtiden, og kan fornøyd innkassere tre viktige, og svært deilige, poeng. 

De tre poengene betyr at vi trenger ett poeng siste seriekamp for å sikre seieren i 6. div. avdeling 5. Den kampen spilles hjemme på Rosenborg i morgen kveld klokken 21.00. Heimdal 2 er motstander, og ryktene sier at de har forsterket troppen med spillere fra A-laget i 3. divisjon. Men med pølsesultne og kaffetørste supportere i ryggen er vi klare for en utfordring. Vel møtt! 


Heia Kvik! 


KVELDENS HELT: Martin Sommer Leiknes

Kampfakta

Mål:
1-0. 20 min: Bratsberg
1-1. 40 min: Kristian (Magnus H.)
1-2. 90 min: Martin (Bjørnar) 

Dagens kvikstjerner:
★★★ Martin Sommer Leiknes
★★ Bjørnar Løkken
 Kristian Kirkbakk


Følgende var i aksjon:  
 

Markus B. 
Martin
Kristian
Sondre F. 
Bjørnar
Aksel (Vegard (Håvard)) 
Even
Lars A. 
Elias (Audun)
Tom-André
Magnus H. (Magnus T.) 

 

Neste A-kamp

tir, 21. aug. 2018 20:00
Kvik
Kvik
- : - Statistikk
NTNUI
NTNUI

Tabellen 4. div

# K P
1 Strindheim TF 12 28
2 NTNUI 11 25
3 Nardo 2 12 22
4 Charlottenlund 12 20
5 Kvik 12 19
6 Orkla 2 12 19
7 Kil/Hemne 12 19
8 Hitra 12 18
9 Røros 11 12
10 Tydal 12 11
11 Meldal 12 10
12 Støren 12 4

Tabellen 6. div

# K P
1 Kvik 2 8 24
2 Jonsvatnet 9 17
3 Tiller 9 16
4 Trygg/Lade 2 9 14
5 Bratsberg 9 11
6 Freidig 8 10
7 Utleira 2 9 9
8 Flerkulturelt 8 8
9 Leinstrand 9 1

Neste Kvik 2-kamp

tor, 23. aug. 2018 20:00
Bratsberg
Bratsberg
-:- Statistikk
Kvik 2
Kvik 2

Følg Kvik på Facebook