150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Flyr du for nærme solen Kvikaros?

Etter syv av syv i årets sesong flyr Kvik 2 høyt om dagen og kunne med seier mot Freidig potensielt ta sommerferie med full pott og full kropp! Det er fin flyt og god stemning, men hvor høyt skal KvIkaros fly før solen smelter voksen på vingene og vi på ny stuper mot avgrunnen og evig liv i 6.divisjon?

I garderobeanlegget på Rosenborg var det en stram dunst som møtte heltente Kvikgutter. “Lukten av suksess” tenker du kanskje, men det skulle vise seg at dette var eimen av gammel fyll. “Typisk Hoff og Holmestad” hveste en Kvikspiller i harme over useriøsiteten. Overraskende nok kunne Kvikledelsen informere om at det var Kviks egen “Myggen og Berg” som i likhet med byfadesen i -98 hadde dratt på fest kvelden før en viktig kamp. Unnskyldningen var angivelig at de for flerfoldige mannsaldre siden hadde avgitt sine siste eksamener på folkeskolen i Nidaros, men i garderoben var det sjokk og vantro å spore. Tilfeldigheten i at veteranene både spillemessig og utseendemessig er prikk lik Mykland og Berg var en artig kuriositet, men det gjorde ikke sviket mindre.I alt vaset blir Tokerud i et brøkdel av et sekund nølende og Tom Andre hugger til med et klassisk ‘bukken og havresekken’ eksempel. Han reiser seg selvsikkert opp og dikter opp starteleveren samtidig som han lyver. Når han følger opp et takras av en oppstilling, hvor han selv på sedvanlig vis er nøkkelspiller, med setningen “når det gjelder cornera...I slår fra begge sider” vet vi ikke om vi skal le eller gråte - hvem klipper frisøren? Hvor driter rørleggeren? Sesongens viktigste oppkjøring er offisielt en fadese.

Fadese er også avslutningsferdighetene til Kviks nr. 9, Krokstad Morten. Etter syv minutter gjør han som så ofte før i sesongen: mottar ballen fem meter fra motstanders mål og banker til kula like upresist som madammen hans klipper hår! Ballen farer knallhardt mot hjørnet - ikke hjørnet i målet må du tro, nei vi snakker selvsagt om hjørneflagget. Ballen treffer utrolig nok feil side og ydmykelsen er komplett: ballen har blitt skutt til innkast! Morten Krokstad, hentet til Kvik for gigantsummer for å være klubben giftigste våpen i kampen mot opprykk, men hva gjør vi når klapperslangen klapper sammen? Minutter senere - Kvik får corner. “Corner er mål!” skrikes det fra de mange håpefulle på tribunen. Men corner er ikke mål, bare mål er mål - i alle fall når det er Tom Andre som tar hjørnesparkene. På benken sitter to lett berusede veteraner og banner over ungdommelig inkompetanse - det ryker fra gamle glør.

Nye minutter går og samme scenario som tidlig i kampen. Rosenborgkomplekset fortsetter for fartsstripa fra Nord-Trøndelag (Ja, Jan Tore Sanner, vi sier fremdeles Nord-Trøndelag, fordi ei geit er ei geit uansett hvor fint du pynter henne) i det han brenner av nok en gigantsjanse med skudd midt på keeper. Men som så mange ganger før er det prins Caspian som redder Kroken. 1-2-3-4-5. Fem mål skal Kasper skåre i løpet av kampen. Der Stranda kommune kan meske seg i kulinariske delikatesser som Are Kalvø, pizza Grandiosa og Kasper Koppang, må Ørskog et steinkast unna kjenne på den bitre smaken av Sylvi Listhaug, Stopp 69 og Elias Langlo. En leksjon i kontraster!

I mellomtiden har Thomas Holmestad bestemt seg for å få litt oppmerksomhet i sin siste kamp i Kviktrøya og gjør en giganttabbe i bakre rekker før han gjør det godt igjen med å score et mål. At Thomas Holmestad er en løs kanon på dekk er gammelt nytt,men mer overraskende var det at det av alle ting var Tom Erik Tomren som hadde assisten. Han kælker ballen høyt og upresist, og omtrent som uttellingen på sine avgitte eksamener treffer han vanligvis på rundt 1 av 8 forsøk. Dette var altså det åttende. Uansett: Kvik-Freidig, pause, 5-1.

I pausen ble det argumentert for at stillingen faktisk var 6-1. Grøtta Giske hevdet å ha scoret et mål han også - men siden ingen husket målet måtte dette vært såpass anonymt at vi velger å underkjenne det. 5-1 der altså.

Avspark 2. omgang. Kjedelig start. Publikum vet hva de vil ha: “Ut med Tomren inn med Larsen” skrikes det fra tribunen - eller når sant skal sies kom vel akkurat den oppmodningen fra Larsen selv. Men hvordan kan man forsvare å sette ut en selvutnevnt stjerne med en sliten veteran? For å snakke med et språk som både Hoff og Holmestad kan forstå: man kunne byttet ut en halvdød Dahls juleøl med en tequillashot av en mann! Dessverre har vi en trener som er like begeistret for potensielle garderobekonflikter som madammen til Krokstad er for symmetriske hårklipper. Tokerud safer: inn med Larsen ut med Mysen. Feiging.

Umiddelbart er det fyr i teltet igjen. Aksel Bøhn girer seg voldsomt opp av byttet og får plutselig et enormt behov for å slåss. Det pumper i blodåren som ligger tykt utenpå titaniumplata hans i det han velger seg ut en vilkårlig Freidigspiller. Foran skrekkslagne Kviksupportere skubber, slår og banner han i vei så de yngste supporterne må holde seg for både ører og øyne. Hvor har det blitt av den kosete gutten som Diis Bøhn fullammet til han var fire år? Hvor er gutten med jakka rundt livet og et lunt smil som kan sjarmere de vakreste bruder i seng på Downtown? Som en Gremlins i vann: Full overtenning og gult kort. “Burde vært rødt!” ropes det fra Kvikbenken. Strips det ned - kvæl det ut - få det bort!

Men på et blunk er alt glemt. Kvik har fått utdelt et billig straffespark og vi får et fantastisk fotballøyeblikk på Rosenborg kunstgress. Keeper Marcus spiller sin siste kamp i kviktrøya og trer frem. Marcus sliter med følelsene. Tre år som bakerste mann i kvikburet, tre år som Ace Ventura på kvik-off, tre år som arbeidsledig keeper (med unntak av når vi får stygge brudd fra dyp midtbaneposisjon). Runder han kvikkarrieren med mål og ellevill jubel?

7-1, verdens beste straffe. Marcus Book Bjerck: FullBooket!

Etter et aldeles “frysninger på ryggen øyeblikk” er det ikke rart at klubb, lag og tribune som helhet kollapser. Snørr, tårer og følelser ender i en par-tre Freidigmål som ingen i verden kunne brydd seg mindre om. Tokerud gjør ikke mye riktig i denne kampen heller, men en ting fikk han i det minste til mot slutten: Ut med Krokstad, inn med Aspaas. Og om vi skal holde oss til bar-metaforer: Ut med en kopp heimbrent-fusel fra Nord-Trøndelag og inn med et stettglass fransk champagne! Aspaas roer kviknerver og Koppang og Hoffern prikker over i’ene med 9-5.

14 mål, avtroppende keeper scoret på straffe, åtte av åtte seire, syv poeng foran nr to og rett i sommerferie på tabelltopp. Da får det så være at Aspaas kastet opp litt i munnen i det 88.minutt! Denne kampen kronet en nydelig vårsesong for Kviks del, og høsten kan ikke komme tidlig nok. Fra pølsekoking, speakertjeneste, publikum, førstehjelpspersonell til “likes” på facebook: vi takker dere alle for oppmøte og støtte, og ønsker dere velkommen igjen til høsten.

Heia Kvik.

Kampfakta Kvik 2 – Freidig

Mål:
1-0. 22 min: Kasper Koppang (Sondre Fossheim)
2-0. 25 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)
2-1. 30 min:
3-1. 34 min: Tomas Holmestad (Tom-André Tomren)
4-1. 37 min: Audun Grøtta Giske (Peter Martinius Stige)
5-1. 40 min: Kasper Koppang (Audun Grøtta Giske)
6-1. 41 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)
6-2. 53 min:
7-2. 73 min: Markus Book Bjerck (Tom-André Tomren)
8-2. 76 min: Kasper Koppang (Morten Krokstad)
8-3. 80 min:
8-4. 84 min:
9-4. 87 min: Magnus Hoff Johansen (Peter Martinius Stige)

Bytter:
60 min: Einar Lunåshaug inn for Tomas Holmestad
63 min:Magnus Tømmervold inn for Magnus Hoff Johansen
65 min: Jonas Larsen inn for Morten Mysen
70 min: Tomas Holmestad inn for Aksel G. Bøhn
74 min: Nils Ola Aspaas inn for Morten Krokstad
78 min: Magnus Hoff Johansen inn for Kasper Koppang