1. serierunde Kvik2 | Comeback på Rosenborg!

Kamp: Kvik 2  – Freidig

Sted: Rosenborgbanen, mandag 17. april

Kampresultat: 3-3

Målskårere Kvik: Jonatan Orrem (frisparkmål), Morten Krokstad (retur straffebom), Magnus Jørgenvåg

Comeback på Rosenborg

Endelig kommer serieåpningen for Kvik 2. En nesten fullsatt Rosenorgbane er klar for lokalderby.  Etter en god avslutning på fjor sesongen har Kvik godt med vind i seilene, noe de ville ta med seg inn i serieåpningen. Freidig i rødt og gult sto på andre halvdel av banen en nydelig solfylt ettermiddag/kveld. Kvik stiller sterkt med kjente fjes og godt humør som alltid.

Kampen startet med mye ball for Kvik som styrte kampen fra start, og det var tydelig at kampplanen var å ha kontroll. Freidig sto godt imot, og hadde relativt god koll på Kviks forsøk. Freidig sto lavt, med to farlige angripere som sto klar ved kontring. Dette skulle vise seg å være en genistrek fra Freidig som ved første anledning hvor de vant ballen på midten sendte en ball i retning mot Kviks mål, hvor en 2 mot 2 situasjon endte i Freidigmål etter bare 8. minutter. Kvik holdt motet oppe, og fortsatte å ta initiativ. Freidig fortsatte med samme taktikk etter målet noe som skulle resultere i nesten samme situasjon som bare 2. min tidligere, denne gangen resulterte det også i mål for Freidig.

0-2 etter 10 minutter var ikke i Kviks plan, og noe måtte gjøres hvis dette skulle gå rette veien. Dessverre for Kvik sin del fikk Freidig mer initiativ og ball etter andre målet. Freidig med initiativ klarte å skape en del halvsjanser, blant annet på dødball hvor en heading gikk like utenfor mål. Dette momentum skifte i Freidigs favør skulle vise seg å være svært fordelaktig for dem, da de etter 21 spilte minutter, får et noe billig straffespark sett med Kvik briller. Etter litt demonstrasjoner fra Kvik får Freidig ta straffen som blir satt godt i venstre hjørnet, tiltros for at Kviks sisteskanse Adrian Kotte går riktig vei. Noe måtte skje for Kvik sin del som nå ligger under med tre mål etter cirka 20 minutter. Like etter 0-3 skåringen, fikk Kvik et straffespark tiltros for at Freidig hadde overtaket i denne fasen av kampen. Opp for å ta straffesparket, var Sivert Bakke, som har til vane å banke straffene i nettet. Dessverre for Sivert og Kvik, gikk forsøket over mål, og stillingen var fortsatt 0-3.

Et bytte på høyreving var neste på menyen for Kvik, hvor nummer 9 Morten Krokstad byttet seg selv innpå, for vår andre trener, Magnus Hoff. Krokstad var spillesugen og var et konstant uromoment for Freidigs bakre rekke fra første stund. Det var rundt denne tiden Kvik tok tilbake initiativet i kampen og virkelig fikk øyet for mål. Større sjanser kom, hvor gode blokkeringer og stolpeskudd var det eneste som sto i veien for Kviks første mål for sesongen. I overtiden i første omgang får Kvik et frispark i god posisjon for vårt anker Jonatan Orrem. Til tilskuernes store fornøyelse, og Kviks store lettelse, gikk Orrems forsøk i mål ved hjelp av en motspiller. Med 1-3 til pause, og mål like før, ga dette Kvik blod på tann, og et mye bedre utgangspunkt for å komme tilbake inn i kampen utover i andre omgang.

Andre omgang startet med et pang. Kvik var på fra start og klarte å få enda ett straffespark. Denne gangen stilte spiss Magnus Jørgenvåg seg ved straffemerke. En mulighet for å sette enda mer liv i kampen i det 48. minutt sto på menyen. Dessverre for Magnus sin del, kom ikke bestillingen igjennom og keeper reddet forsøket. Heldigvis var Morten Krokstad årvåken på returen og satte den kontant i nettaket. Stillingen var nå 2-3 og Kvik kunne lukte 3 poeng. Flere og flere sjanser skulle komme i Kviks favør, og til tider var det de minste marginer som gjorde at det ikke ble flere mål. I det 55. minutt fikk Kvik et frispark i svært gunstig posisjon, og med en silkefot i Jonatan Orrem så er hvert frispark en god mulighet for et mål for Kvik. En perfekt vektlagt pasning treffer Magnus Jørenvåg som får sitt forsøk på mål reddet fra keeper. Magnus J er igjen på når han er i boks, og setter sin egen retur hardt og kontant i mål. 3-3.

Kvik var ikke helt mette enda ettersom det enda var 35 minutter igjen i kampen. Hver duell ble gitt 100% for å vinne, noe som resulterte i en del gule kort gjennom andre omgang, til stor forandring for forrige sesong hvor det ble så vidt gitt ut kort til Kvik. Denne endringen smitter godt, og det var tydelig at spillerne ga alt på banen for vinne noe som resulterte i en rekke sjanser for Kvik uten hell. Så å si alle sjanser kom i Kviks favør med unntak av noen få forsøk fra Freidig sin side, hvor Adrian «Neuer» Kotte stoppet det som kom, til Freidigs frustrasjon. Dette skulle i midlertid være Kvik som skulle være mest frustrerte da hvert forsøk på å skåre, ble blokkert eller var millimeter unna å gå i nettet. Et bytte på midtbanenen skjedde i det 65-70 minutt hvor Tobias Hasvåg ble byttet inn. Dette byttet ga Kvik nydelige kombinasjoner på høyre side hvor høyre ving Magnus Hoff og Tobias kombinerte for å skape sjanser på høyre siden. Dessverre resulterte heller ikke dette i mål.

Et siste forsøk ble gjort fra Kvik benken, når midtstopper Helge Løkeland blir satt som spiss i det 75. minutt. Skudd i tverrligger og trivela forsøk ala Quaresma, utenfor boksen som sneiet krysstoplen var «prikken over ien» for Kvik som ikke hadde marginene på sin side denne kampen. I Sluttminuttene ble det mye stopp i spillet ved fellinger og en skade på keeper Kotte som måtte bytte med Kviks 3. keeper, Vemund Røe med 1 minutt igjen å spille. Det endte 3-3 på Rosenborg denne mandagskvelden, i en underholdene kamp for de nøytrale, men en frustrerende kamp for Kvik. Kvik tar heldigvis med seg en god erfaring fra andre omgangen inn i neste kamp mot Ålen på søndag den 23. April.