150 kvik Fotballklubben Kvik
        Trondheims eldste fotballklubb

Kvik 2 strikes back!

Fotballklubben Kvik - Velkommen | fkkvik.no

Det var en spent gjeng som gikk ut av minibussen etter en mellomlang bortereise til Kyrksæterøra mandag 10. mai. da Kvik gutta skulle ute på tokt for å dra hjem sin første seier i en tellende kamp siden september 2021. Gradestokken viste rundt 12 grader, noe som kan sies å være et perfekt fotballvær, vekk fra frosten som førte til en omberamming av vår opprinnelige sesongstart og akkurat kjølig nok til å ikke gi denne bleike Kvik-gjengen heteslag og føre til ytterligere dehydrering etter den siste lørdagen.

To lag som begge var sultne etter sin første trepoenger for sesongen la til rette for en flott, men samtidig delvis anspent ramme for kampen.

Kvik startet kampen bra og etter 10 minutter så hadde vi kommet oss til to kvalifiserte målsjanser som henholdsvis var et solid distanseskudd fra Vemund Røe som strøk stolpen og en heading som den hardtarbeidende spissen Andreas By Jensen kke helt fikk maktet å presse under tverrliggeren.

Før kampen hadde laget blitt enig om å snu V-en på midtbanen, og midtbanespillerne fikk virkelig briljert i det nye systemet med blant annet en Jonatan Orrem som i likhet med Sergio Busquets fikk vist at han både mestret å stenge gjennom motstanderens gjennomspill og få strødd pasninger selv. Tobias Hasvåg beviste at ikke nødvendigvis alle nordmenn er født med ski på beina, noen er faktisk født til å dra seg gjennom pressledd og til å varte opp med lekre kombinasjoner fremover på en fotballbane.

Ellers bar 1. omgangen preg av en relativt sjansefattig stillingskrig mellom to lag som virkelig ikke hadde lyst til å føye enda en kamp under sin tapsrekke som snart kunne minne om Schindlers liste i lengden, bare at denne gangen ville det ikke vært noe om å gjøre "å få plass til en til". Helt på tampen av omgangen fikk KIL/Hemne en enorm mulighet etter at ballen fikk ligge løst etter en kollisjon i feltet, men keeper Daniel Myhre fikk i siste liten en hånd på ballen da han på mesterlig vis reddet skuddet som skulle vise seg å være det siste sparket på ballen denne omgangen. Stillingen var fortsatt 0-0 til pause.

Etter 52 minutter fikk endelig Kvik hull på byllen da Tobias Hasvåg fikk kriget til seg et innkast som endte hos Morten Krokstad. Sammen med Vemund Røe vartet Krokstad opp med et utsøkt kombinasjonsspill av typen som sannsynligvis ikke har blitt sett i Trøndelag siden FK Kvik og Rosenborg var byrivaler, og på sedvanlig vis endte det opp med en klassisk Krokstad tupp i mål. Med sin medfødte refleks som innebærer å titte opp mot linjedommeren etter nettsus, ventet han i spenning i det som føltes ut som en evighet, men flagget lå heldigvis nede. Som Gilbert Keith Chesterson så klokt sa: «Jeg tror på mirakler fordi de er like godt bevitnet som Amerikas oppdagelse».

Det lå heller ikke an til en enorm sjansebonanza i løpet av 2. omgangen. Kvik kom seg til flere halvsjanser, men manglet den siste prikken over i'en i spillet på den siste tredjedelen. Riktig nok vartet KIL/Hemne opp med sine farligheter de og etter at nullen sprakk. Blant annet med et frispark som barberte stolpen, et skudd fra 16-meteren som undertegnede fikk klypa på, samt noen farligheter hvor stopperparet Halvor Ringen og Helge Løkeland fikk nok av muligheter til å få bevist at de hadde teken på mer enn bare russejenter på Studio 26, og som smultringen tilsier; den jobben ble utført med bravur.

Med ca et kvarter igjen av kampen gikk en KIL/Hemne spiller ned i bakken i Kviks 16-meter, men dommeren som allerede hadde lagt straffelista høyt etter situasjonen med Roar Ulen i motsatt 16-meter, vinket spillet videre.

Etter en del poling, en «professional foul» og relativt lite finspill det siste kvarteret av kampen, var Kviks seier til slutt et faktum.
Etter en hardt utkjempet batalje kunne gjengen endelig glede seg over en etterlengtet trepoenger som ikke akkurat kvalifiserte til 20 i stilpoeng. Dog kommer ekte skjønnhet fra det indre og fasiten ble til slutt en 0-1 seier med et flott mål og en smultring som selv ikke Dunk’n donuts kunne fått til å smake bedre. Tatt i betrektning at dette var mot et godt lag på bortebane, så var det nok et resultat som de fleste lett hadde takket takket ja til før kampstart.